Malzemeler:
200 gr kadar kıyma
1 orta boy kurusoğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber
1 büyük kase ev eriştesi
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Önce soğanı ince ince doğrayın. Sıvıyağla birlikte yayvan bir tencereye alıp biraz çevirin. Kıymayı ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Daha sonra salçayı ilave edin. Birkaç kez daha çevirdikten sonra maydanozu tuz ve karabiberi ve erişteleri tencereye koyun. Hepsini birlikte harmanlayıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp, suyunu çekene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Altını kapatıp bir on dakika daha demlendirdikten sonra iyice harmanlayıp servis yapın. Afiyet olsun.
2 yorum:
mmm harika ev yapımı eriştenin tadına da doyum olmaz.ellerine sağlık canım.nefiss olmuş.
sevgiler
kiymali ev eriste ohhh ne güzel olmus,
ellerine saglik nefis görünüyor
Yorum Gönder