24 Ocak 2008 Perşembe

KIYMALI EV ERİŞTESİ


Malzemeler:


200 gr kadar kıyma


1 orta boy kurusoğan


1 tatlı kaşığı domates salçası


1 tatlı kaşığı biber salçası


Bir tutam maydanoz


Tuz, karabiber


1 büyük kase ev eriştesi


2-3 yemek kaşığı sıvıyağ


Yapılışı:


Önce soğanı ince ince doğrayın. Sıvıyağla birlikte yayvan bir tencereye alıp biraz çevirin. Kıymayı ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Daha sonra salçayı ilave edin. Birkaç kez daha çevirdikten sonra maydanozu tuz ve karabiberi ve erişteleri tencereye koyun. Hepsini birlikte harmanlayıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynadıktan sonra altını kısıp, suyunu çekene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Altını kapatıp bir on dakika daha demlendirdikten sonra iyice harmanlayıp servis yapın. Afiyet olsun.

2 yorum:

ceyt dedi ki...

mmm harika ev yapımı eriştenin tadına da doyum olmaz.ellerine sağlık canım.nefiss olmuş.
sevgiler

ayselce dedi ki...

kiymali ev eriste ohhh ne güzel olmus,

ellerine saglik nefis görünüyor