1 Ocak 2008 Salı

PİŞİ


Malzemeler:


  • 3 Su Bardağı Un

  • 1 Yemek kaşığı toz maya

  • 1,5 Su Bardağı Süt

  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

  • 3 Tatlı Kaşığı Şeker

  • 2 Yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:


Unu derin bir kaba koyup ortasını havuz yaparak mayayı koyun. Sütün bir kısmını ılık olarak ilave edin. Yaklaşık 10dk. sonra diğer malzemeleri ilave ederek ekmek hamurundan daha cıvık bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp mayalanması için en az yarım saat dinlendirin.

Hamur kabardıktan sonra bir kaba koyduğunuz su ile elinizi her seferinde ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ortasını delerek, bol yağda kızartınız. Afiyet olsun...

2 yorum:

ezgi uğurlu dedi ki...

canım seni daha yakından tanımak isterim msn varsa görüşmek isterim benim adresim ezgidenizugurlu@yahoo.com
sevgiler

ezgi uğurlu dedi ki...

pardon canım yahoo degil hotmail