5 Ocak 2008 Cumartesi

DEREOTLU FAVA


Malzemeler:


1 su bardağı iç bakla

1 adet orta boy kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1/2 demet dereotu


Yapılışı:


Baklaları yıkayıp süzün. Soğanı irice doğrayıp zeytinyağı ile birlikte düdüklü tencereye koyup bir iki kez çevirin. Baklaları tuzu şekeri ilave edip birkaç kez daha çevirdikten sonra üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Düdüklünün kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. (Düdüklü tencereniz yoksa normal tencerede de yapabilirsiniz. O zaman baklaları 2-3 saat önceden ıslatın.)

Tencerenin kapağını açıp el blenderiyle iyice ezin. Kıvamı püreden biraz daha cıvık olmalı. Katıysa sıcak su ilave edebilirsiniz. Kıyılmış dereotlarını soğumadan ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın. Yayvan bir kaba döküp soğumasını bekleyin. Dilimleyip, üzerine zeytinyağı dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

5 yorum:

disal dedi ki...

merhaba...

bir kaç blogda gördüm...güzel oluyor galiba..denemek lazım...

ellerine sağlık..çok güzel görünüyor...

ezgi uğurlu dedi ki...

dilekciğim yorum için çok teşekkür ederim.yenisin ama tariflerin çok güzel ellerin sağlık.bu arada aramıza hoş geldin.linkini siteme eklemek isterim.ne dersin?

nino dedi ki...

mmm nefis gorunuyor ellerinize saglik

elf dedi ki...

fava hiç denemediğim bi çeşit ama harika görünüyor...
ellerine sağlık :))

Hüseyin Sezgin dedi ki...

Eşim diye söylemiyorum, gerçekten enfes, hani Mehmet Yaşin'in deyimiyle "damak çatlatan bir lezzet", eline sağlık tatlım....
Ama eşim bir ayrıntıyı atlamış, mutlaka ve mutlaka Ayvalık sızma zeytinyağı kullanmanız gerekir....