1 Şubat 2009 Pazar

PARMAK TAVUK


Merhaba arkadaşlar. Bu güzel pazar gününde çocuklarınızın ve sizin çok seveceğiniz bir tarif vermek istedim. Ben az önce yaptım kızım afiyetle yiyor şimdi. Adını da böyle uygun gördüm. Parmak patatese benziyor çünkü. Gelelim tarifine

Malzemeler:

2 parça kemiksiz tavuk göğüs eti

3-4 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı nişasta

Biraz tuz

Sevdiğiniz tüm baharatlar

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Önce tavuk etini parmak patates gibi doğrayalım. Daha sonra sıvıyağ dışındaki tüm malzemeyi tavukla birlikte harmanlayalım. Bulamaç gibi yapış yapış oluyor ama bu görünüme aldanmayın.Tavuklarımızı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirmemiz gerekiyor. Bu şekilde derin dondurucuda saklayıp istediğiniz zaman da kızartabilirsiniz. Bol kızgın yağda 2-3 dakika kızartıp servis yapıyoruz. Ben yanında patates köftesi yaptım. Tam çocukların seveceği türde bir yemek oluyor. Denemenizi öneririm.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

canım ellerine saglık tavuk nefis görünüyor.bu tarif çocuklara ve bizlere çooook uygun:)))sizlere afiyet olsun.iyi pazarlar dilerim.sevgiler.