29 Ocak 2009 Perşembe

PASTANE POĞAÇASI


Vereceğim bu poğaça tarifi çok lezzetli oluyor ve bayatlamıyor. Bugüne kadar hep çok lezzetli poğaçalar yaptım ama bu tarifle denedikten sonra hep böyle yapacağım herhalde. Mutlaka denemenizi öneririm.

Malzemeler:

1/2 paket margarin ( oda ısısında yumuşamış )

1 çay bardağı sıvıyağ

1 çay bardağı ılık süt

1 poşet (tek kullanımlık ) toz maya

1 yumurta ( akı içine sarısı üstüne )

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

1 kalıp beyaz peynir

Yapılışı:

Un ve peynir dışındaki tüm malzemeleri iyice karıştırın. Azar azar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine beyaz peynir koyarak kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Nefis poğaçalarınız hazır. İçinde maya olmasına rağmen pufur pufur bir poğaça olmuyor bu. Çok lezzetli ve gevrek oluyor. Deneyin beğeneceğinize eminim.

1 yorum:

Zeynep dedi ki...

missss gibi kokusu burnuma burnuma geldi:)))
ellerine sağlık canım,
nefis görünüyor