26 Şubat 2009 Perşembe

PATLICAN MUSAKKA




Türk mutfağının en güzel tencere yemeklerinden biridir bence patlıcan musakka. Yemek yapabilen herkes nasıl yapıldığını bilir. Hepinizde çok güzel yapıyorsunuzdur eminim. Ama ben yine de bloğuma uğrayıp da bilmeyen sevgili dostlar için tarif edeyim. Çok lezzetli oluyor. tabi yanında pilav ya da eriştenin çok yakışacağını da belirteyim.


Malzemeler:


4 adet iri boy kemer patlıcanı


2 adet sivri ya da çarliston biber


2 adet domates


1 adet kurusoğan


150-200 gr. kadar kıyma


2 diş sarmısak


1 yemek kaşığı sıvıyağ, ayrıca kızartmak için sıvıyağ


1 tatlı kaşığı domates salçası


1/2 demet maydanoz


Tuz , karabiber


Hazırlanışı:


Önce patlıcanları alaca soyup iri küpler halinde doğrayın. Bol kızgın yağda hafifçe kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın. yağı süzülünce yayvan bir tencereye alıp kenara kaldırın. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup ince ince doğradığınız soğanları ilave edin. Yağın az olmasının nedeni, ne kadar yağını alsanız da patlıcanlar yağ çektiği için yemeğiniz çok yağlı olabilir. yemek kaşığını da sadece soğanlar kavrulabilsin diye koyuyoruz. Soğanları hafif döndürünce kıymayı koyun biraz kavurunca sarmısak ve ince doğranmış biberleri ilave edin.Hepsini biraz çevirdikten sonra salça ve domatesi de koyun. Biraz daha kavurup tuz karabiber ve 2 bardak kadar sıcak su ekleyip 2 dakika kadar tıkırdatın. İnce doğradığınız maydanozları da koyduktan sonra ocağı kapatın. Hazırladığınız bu sosu tencerede bekleyen patlıcanların üstüne dökün. Hepsini birlikte 5 dakika kadar tıkırdatıp ocağı kapatın. İşte nefis musakkanız hazır. İsterseniz Tencerede değilde fırın kabına alıp, üzerine bol kaşar rendeleyip fırında da kaşarlar biraz kızarana kadar pişirebilirsiniz. Tabi o zaman da kalorisinin arttığını unutmayın. Ben bu tarifi patlıcanları kızartmadan çiğ olarak tencereye koyup da yapıyorum. O da güzel oluyor. Hem de daha sağlıklı. Ama ille de lezzet diyorsanız kızartmanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun.

6 yorum:

yesildomates dedi ki...

eşimin en çok sevdiği yemektir..
haftada mutlaka bir gün yapılır..
ellerine sağlık..
sevgiler...

pel!n dedi ki...

En sevdiğim yemeklerin başını çeker,ekmeğini bana bana yiyeceksin bunu...
Ellerine sağlık...

Sevgiler..

bahar dedi ki...

en sevdiğim yemeklerden biridir. asla pilavsız yemem. sayende yarının menüsü belli oldu canım. sevgilerle.

sevincceden dedi ki...

"Etkinliğime buyurun"
37. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
http://porselendemlik.blogcu.com
http://birdemliksohbet.com
http://gelibolu17.blogspot.com/
http://selmahlc.blogcu.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
23 SUBAT 2009 - 09 MART 2009 TARİHLERİ ARASINDA
http://sevincceden.blogcu.com/ YANİ BEN YAPACAĞIM.

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
VE TARİFİNİZE " PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 37.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.
C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM.
ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN.
EMİNİM BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMINIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

TAZE NANE dedi ki...

En koyu mavilikleri avucuna, en içten mutlulukkarı gözlerine, en derin sevgileri kalbine usulca bırakıyorum.
Sevgi sevgiye layık olanındır.
Bu yüzden sizi seviyorum.

Patlıcan Oturtma dedi ki...

Tarif için teşekkürler