28 Şubat 2009 Cumartesi

FIRINDA ÇİPURA




Balık en muhteşem yiyeceklerden biri bence. Doğanın insanlara sunduğu en güzel nimetlerden. Vejeteryenler kızmasın ama ben böyle düşünüyorum. Ve balığı balık şeklinde sevenlerdenim. Öyle soslarla falan tadının değiştirilmesini sevmiyorum.Çipura, levrek, lüfer gibi iri balıkları fırında , şimdi tarif edeceğim şekilde pişiriyorum. Biz çok severek yiyoruz. Siz de deneyin, beğeneceğinize eminim.


Kişi sayısına göre 350-400 gr. lık çipura balığını iyice yıkayıp, az miktar tuzla her tarafını tuzlayın. Fırça yardımı ile hertarafına zeytinyağı sürün. Balıkları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın. Herbirinin içine 1 adet defne yaprağı, 2-3 limon dilimi , 2-3 halka doğranmış soğan yerleştirin. Bir miktar tane karabiber ve kekik serpiştirdikten sonra , tepsinin üzerini aliminyum folyo ile iyice kapatın. 200°C fırında 30-35 dakika pişirin. Pişme süresi bitince tepsiyi fırından çıkarıp, folyoyu açın ve 250°C de fırının sadece ızgarasını açın. Bu şekilde de birkaç dakika üzerinin kızarmasını sağladıktan sonra, balığınızı çeşitli salatalarla servis edin. Afiyet olsun.


6 yorum:

Sevil Altunel dedi ki...

tariflerin görüntülerin herşey..ama bu balık harika..tebrikler..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Nefis görünüyor, ellerine saglik canim. Güzel bir hafta gecirmeni diliyorum.

TAZE NANE dedi ki...

Enfes görünüyor.
Harika.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Bekir Birincioglu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zeynep'le Tarifler dedi ki...

bende soslu sevmiyorum,balık balık tadında olmalı:)))
çok çok çok canım çekti valla:)yarın yapsam mı diye plan yapıyorum şu an:))))
ellerine kollarına sağlık.
afiyet bal olsun size
öpüyorum canımmmm

birsence dedi ki...

didemciğim canım ellerine sağlık...ziyaretin ve güzel yorumun beni ok mutlu etti sağolasın..Allahda seni çok mutlu etsin...öpüyorum...