Dün tamamen doğaçlama olarak yaptım bu balığı. İki adet lüfer balığım vardı dondurucuda. Bunları nasıl yapsam diye düşünürken, sebzelerle çeşitlendirmeye karar verdim ve ortaya çok lezzetli bir yemek çıktı. İşte tarifi;
Malzemeler:
2 adet lüfer (başka balıklar da olabilir)
2 adet iri boy kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet patates
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Önce soğanları piyazlık doğrayın, maydanozuda içine doğrayarak, soğan salatası yapar gibi elinizle ovalayıp karıştırın. Bu malzemeyi bir fırın kabına yayın. Balıkları üzerine yerleştirin. Daha sonra dilimlediğiniz s-domates, patates, biber ve limonları balıklardan boş kalan aralara yerleştirin. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin. Üzerine de 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. 1 fincan kadar da su ilave ettikten sonra üzerini folyoyla kapatıp 200°C fırında 45 dakika kadar pişirin. Folyoyu çıkarıp fırının sadece ızgarasını açarak 5 dakika kadar da o şekilde pişirin. Üzeri kızardıktan sonra nefis balığınız hazır. Afiyet olsun.
10 yorum:
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK SEVGİLER
ellerinize sağlık. balıkları kızartmaktan başka tarifler gördümmü bayılıyorum. afiyet olsun
eminim görünüsü gibi tadida cok lezzetlidir, ellerine saglik canimmm ...
sicacik sevgilermle ...
elinize sağlık çok lezzetli görünüyor,sevgilerimle...
elinize sağlık çok lezzetli görünüyor,sevgilerimle...
cok lezzetli olmus, bende kizartmakdansa firinda pisirmeyi tercih ediyorum
ellerine saglik
Canim,
bu balikli yemegin cok lezzetli olmus, icinde sebze olmasida arti bir puan daha demektir, ellerine saglik diyorum.
Selamlar ve öptüm..
ellerine sağlık
mmm balık yenmezmi hele de böyle nefis olursa, ayıla bayıla yenir.ellerine sağlık dilekcim.
öpüyorum canım sevgiler..
çok güzel görünüyor....
ellerine sağlık....
balık sevdiğim için bana göre bir tarif olmuş.....
öpüyorum canım...
Yorum Gönder