Bu benim klasik kurabiye hamurumla yaptığım bir kurabiye. Kurabiyede bu tarifi çok seviyorum. Lezzetli ve son derece gevrek oluyor. Bir de hafif bir kıtırlık oluyor. Ölçüleri ise daha önceki kurabiye tariflerimde de var ama tekrar vereyim.
1/2 paket margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış )
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası ( buğday da olur )
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un.
Unu azar azar ilave edin ki yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayabilesiniz.
Hazırladığım bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarladıktan sonra, parmağımla ortasını çukurlaştırdım. İçine kuru kayısı kuru üzüm ve ceviz koydum. kayısı ve üzümleri minik minik doğrayıp 15 dakika kadar ılık suda beklettim. Böylelikle daha yumuşak oluyorlar. Kurabiyelerimi önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-25 dakika kadar pişirdim. Ben bu hamuru cevizli , fındıklı, hindistancevizli, damla çikolatalı da yapıyorum. Hepsi de çok güzel oluyor. Deneyin, beğeneceğinize eminim.
5 yorum:
ellerinize sağlık çayın yanında süper olur.
pek lezzetli görünüyor kurabiyeler..ellerine saglık.sevgiler.
süper bir tarif aldım deneyeceğim
ellerine sağlık çayla harika olur
Ellerine sağlık Dilekciğimm.Harika olmuş.Çok severim kurabiyeyi çokkkk .
içindekini fıstık zannedip iştahım daha da kabardı. olsun cevizlisine de razıyım.
Yorum Gönder