16 Şubat 2009 Pazartesi

KIBRIS KÖFTESİ


Bu köfteye birçok blogda rastladım. Ayrıca Kıbrıslıların olduğu Yemekteyiz programında iki yarışmacı arka arkaya bu köfteyi yapınca, ben de denemeye karar verdim. Gerçekten yumuşacık ve lezzetli oluyor. Bizim koyduğumuz klasik baharatlardan başka tarçın da konuyor bu köfteye. Bana sorarsanız çok yakışıyor. Ama eşim aynı fikirda değil. Köftede tarçın olması onun hoşuna gitmedi. Bence köfteharcını önce tarçın koymadan hazırlayın. Daha sonra yarısını ayırıp tarçın ilave edin. Böylece iki şekilde de deneyip size en yakın olan tadı bulursunuz. Ben kendime göre yaptığım ölçüyle tarif edeyim.

Malzemeler:

300 gr. dana kıyması

3 adet orta boy patates

1 adet kurusoğan

1 tutam maydanoz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı kimyon

İstenirse 1/2 çay kaşığı tarçın.

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

Kıymayı derin bir kaba alın. Patatesleri rendenin ince tarafıyla rendeleyip suyunu sıkın ve kıymaya ilave edin. Soğanı maydanozu ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun. Elde ettiğiniz harçtan yassı köfteler yapın. Yassı olunca içi daha iyi pişiyor. Yağı kızdırdıktan sonra ocağı biraz kısın ve köfteleri çevire çevire kızartın. Kızartırken çatalla delin ki iyice pişsin. Çok kızgın yağa atarsanız içi çiğ kalabilir. daha sonra sıcacık köftelerinizi servis edin. Afiyet olsun...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

selam canım.köfteler nefis görünüyor.ama bende sevmedim tarçını...ellerine saglık.afiyetler olsun..sevgiler.

Adsız dedi ki...

Bende birçok yerde gördüm. ama hiç denemedim.Lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık

sevgiyle kal

TOKEVİNAÇKEDİSİ/1000NUR dedi ki...

ilkkez malum program yemekteyizde gördüm kıbrıs köftesini siteleri şöyle bir dolaştım aslında pek meşhurmuş. tarçınla köfte bana göre de ters :)
ellerine sağlık afiyet olsunnn

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba. Köfteleriniz güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Ben kıbrıslıyım. Lefkoşa da yaşıyorum. Yaptığınız köfteler aslında kıbrıs ta patates köftesi olarak adlandırılır ve hiç bir zaman, en azından ben ve çevremde içine tarçın koymayız. Kimyon , kekik, kuru nane ,karabiber, köfte baharı konur. Bu köfteye tadını veren kimyondur. Sizin koyduklarınıza ilaveten içine kuru ekmek veya galeta unu ve de yumurta konur.ekmek konmasının sebebi ise köftenin daha yumuşak olması ve de rendelenen patatesin besin değerini kaybetmemesi için suyunun sıkılmaması içindir. Patatesin suyunu emiyor.
size iyi çalışmalar dilerim.
Kıbrıslı

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

benimde denemek istediğim tatlar arasında ellerinize sağlık sevgiler

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım Kıbrıs koftesı gorunce gelıp bır bakayım dedım.Bende bır Kıbrıslı olarak.Babannecıgım cok yapardı bızlere ama tarcını acıkcası bılmıyorum kondugunu.Gercı ben tarcını cok severım senın dedıgın gıbı ıkı sekıldede denemelı.Sevgıler banada beklerım..

birsence dedi ki...

canım ziyaretin için çok teşekkür ederim..ne iyi ettinde geldin siteme bende siteni keşfetmiş oldum sağolasın canım...öpüyorum seni..siten harika...

kktc is dedi ki...

Looking delicious i must say!
I think i should try this at home but it is not an easy task!

Miras Avukatı dedi ki...

Kıbrıs köftesi çok güzel bir yemektir. Fotoğraftan sizin de güzel yaptığınız anlaşılıyor. İnsanın canı çekiyor gerçekten :)