Ben adını böyle koydum. Adana ve çevresinde peynirlisine sıkma denir. O da çok güzel olur kahvaltılarda. Ben zaman zaman kıymalısını da yapıyorum. Çeşitli yeşillikler, soğan salatası ve ayranla tadına doyum olmuyor. Hamurunu da bu şekilde yaparsanız o kadar yumuşak ve lezzetli oluyor ki sormayın. Mutlaka deneyin.
Malzemeler:
Hamurun yapılışı:
Derince bir kabın içine 3 su bardağı kadar un koyun. Biraz tuz ilave edin. Azar azar ılık süt ekleyerek börek hamurundan biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayın. Sütünüz kaymaklıysa kaymağı özellikle katın. Ya da kahvaltılık kaymaklardan 2-3 yemek kaşığı koyun. Kaymak olmasa da olur ama kaymakla çok daha yumuşak oluyor. Hazırladığınız hamuru biraz dinlendirin.
Bu arada kıymalı içi hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
300 gr kadar kıyma
2 adet kuru soğan
Biraz domates ve biber salçası
Tuz , sıvıyağ ve sevdiğiniz baharatlar.
Soğanları ince ince doğrayın. Sıvıyağla birlikte biraz soteledikten sonra kıymayı ilave edin. Kıymayı da biraz kavurun ve salçayla biraz su ilave ederek, Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını ilave edip ocağı kapatın.
Diğer yanda büyükçe bir teflon tavayı orta ateşte kızdırın. Bir yandan da hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp biraz unlayarak, merdane yardımıyla tabak boyunda açın. Kızdırdığınız teflon tavada iki yüzünü pişirin. Bu işlem 1 dakikayı geçmesin. Sıcak yufkanıza hazırladığınız içten 1-2 yemek kaşığı kadar yayıp rulo yapın. İşte nefis dürümünüz hazır. Ayran ve salatalarınızla birlikte afiyetle yiyebilirsiniz...
6 yorum:
bir porsiyon bana daaaaa
inanılmaz iştah açıcı, davetkar bir görüntüsü var...
ellerinize sağlık
ohhh pek güzel ve lezzetli dürümler olmuş.ellerine saglık canım.afiyet olsun sizlere..sevgiler.
didemcim eline sağlık enfes görünüyor..
ziyaretine çok teşekkürler her zaman görüşmek üzere canım sevgiyle kal
Canımcım epeydir yoktun buralarda, seni yeniden görmek harika,
Ev usulü dürümüne gelince enfes vallahi..Ellerine sağlık,
Sevgiler...
Harika olmuslar, ellerine saglik canim. Sevgilerimle.
mmm çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık.
heşerime savgiler...
Yorum Gönder