1/2 kg. kadar kuşbaşı dana eti, 2 adet iri doğranmış kuru soğan, 2 diş sarmısak, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, sevdiğiniz baharatlar, 1 yemek kaşığı salça. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp ekmek makinesinin haznesine koyuyoruz. Ben tuz ilave etmedim, onun yerine 1 tatlı kaşığı knorr sebzeli çeşni koydum. Onun yeterince tuzu oluyor zaten ve lezzet katıyor. Ayrıca size salça koymanızı önerdim, çünkü ben domates koydum, domatesin de saldığı suyla yemek biraz sulu oldu. Salça koyarsanız etin saldığı su yeterli olacaktır sanırım.
Malzemeyi makineye yerleştirdikten sonra üzerini önce yağlı kağıt, sonra aliminyum folyo ile iyice kapatıyoruz. Makinemizin 1 saatlik fırın programını çalıştırıyoruz. Yemeğinizi servis etmeden 40-45 dakika önce pişecek şekilde ayarlayın. Program bittikten sonra o kadar süre ağzını açmadan bekletin. Sıcaklığını muhafaza ediyor ve iyice lokum gibi olması sağlanıyor. Daha sonra servis tabağına alıp yanın da yapacağınız pilav ve salatalarla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
4 yorum:
çoook güzel bir fikir..ekmek makinasında et yemegi:)nefis görünüyor..ellerine saglık canım..sevgiler.
ilginççç
hiç aklıma gelmezdi valla. ama makineyi sadece ekmek yapmak için kullanmakta olmuyor değil mi. farklı işlevide olsun :)
1 saat pişirme, 45 dk dinlenme yanlış okumadıysam. deneyeceğim :)
))yok artık demiştim kii..varmış valla))ohh dünya varmış..eline sağlık arkadaşım enfes bir fikir harika bir yemek olmuş..
canım dide,
şaştım kaldım bu işe :)
ekmek makinasında yemek pişirmek hiç aklıma gelmedi.. ne güzel birfikir.
ben de deneyeceğim.
ellerine sağlık
sevgiler.
Yorum Gönder