12 Şubat 2009 Perşembe

BAGET HAŞLAMA


Bizim evde tavuğun göğsünden çok but kısmı tercih edilir. Daha yumuşak ve daha lezzetli olduğu için tabi. Ben de değişik şekillerde yapmaya çalışıyorum. Bu şekilde de çok lezzetli, hem çorba hem yemek gibi oluyor. Kış yemekleri içinde güzel bir seçenek. Kırmızı etle de yapılabilir tabi. Ayrıca çok da pratik.

Malzemeler:

8-10 adet tavuk baget

1 adet soğan

Tane karabiber, defne yaprağı

1 adet havuç

2 adet patates

1/2 limon

1 yemek kaşığı un

2 Yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Bagetlerin derilerini çıkarıp iyice yıkayın. Bir tencereye alıp tane karabiber, defne yaprağı ,sıvıyağ ve tuz ilave edip 15 dakika kadar haşlayın. Daha sonra tavuk bagetleri ayrı bir tencereye alın ve tavuk suyunu süzüp 3 bardak kadar ilave edin. Patates ve havucu da irice doğrayın ve tencereye koyun. Havuç ve patatesler pişince, yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı unu karıştırıp yemeğin suyuyla sıvılaştırıp yavaş yavaş ilave edin. 1-2 dakika da bu şekilde kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Yanına ayırdığınız tavuk suyu ile sebzeli pilav yaparsanız çok yakışıyor. Afiyet olsun.

5 yorum:

TOKEVİNAÇKEDİSİ/1000NUR dedi ki...

yemek nefis...
ödülünüzü almak üzere bloguma uğrayabilirmisiniz?

DENİZSEFASI dedi ki...

ellerine sağlık, bol vitaminli bir yemek.

sevgiler...

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yemek tavuk haşlama..bende sık sık haşalama yapıyorum..diyet için:))nefis görünüyor canım.ellerine saglık.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Soğan bunun neresinde???

Adsız dedi ki...

Malzemeler Listesinde 1 adet soğan var.. Tarifte yok?? Kullanılıyor mu, kullanılmıyor mu?