Bu tarifi komşum Nihal Hanım'dan öğrendim. Kısa zamanda şık ve leziz bir yemek çıkıyor ortaya. Nihal Hanım'a bu güzel tarifi için çok teşekkür ediyor ve sizin de denemenizi öneriyorum.
Malzemeler:
300 gr kadar kuşbaşı tavuk göğüs eti
1 adet iri boy havuç
1 adet iri boy kabak
1 paket kremalı mantar çorbası
1 paket hazır krema
Tuz, karabiber
Bir parça kaşar peyniri
Yapılışı:
Kabak ve havucu rendeleyip, diğer malzemelerle birlikte derin bir kapta iyice karıştırıyorsunuz.(çorbayı pişirmeden toz halde kullanıyoruz) Kaşar peynirini üzeri için ayırıyoruz. Küçük boy yuvarlak borcamın dibini hafifçe yağlıyoruz. Bu karışımı iyice yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiyoruz. 1-2 dakika daha, kaşarlar eriyene kadar fırına koyuyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz. Yanında kepekli makarna yada pilav öneriyorum. Ve tabi bir de salata. İşte size mükemmel bir yemek. Afiyet olsun.
9 yorum:
Çok değişik ve belliki harika bir lezzet..Çorba çok güzel tat vermiştir tavuğa, ellerine sağlık Dilekcim,
Öpüyorum kuzucuğunla seni..
Böyle çorbalı bir tarif bendede var ama daha denemeye fırsatım olmadı. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık Dilek'cim. Afiyetler olsun. Sevgiler..
çok güzel bir yemek olmuş ellerine sağlık..
Sevgiler..
canım çok lezzetlidir eminim...içeriği süper zaten..ellerine sağlık
sevgiler
merhaba arkadaşım tarifin ve tariflerinin hepsi çok güzel ellerine sağlık.sevgiyle kal banada beklerim....
mutfakgunesi.blogcu.com
canım
ellerine sağlık
tavuğa bayılırım
çok farklı bir tarif olmuş
sevgiyle kal
Didem'ciğim,
Çok değişik bir tarif,çorbalı bir yemek tarifi ilk defa duyuyorum.
Ellerine sağlık canım,çok nefis görünüyor.
Bu tarif denenecekler arasına girdi bile.
Sevgiler..
Didem ellerine sağlık..
İyi hafta sonları
Değişik bir tafif olmuş,kabak yemeyen eşime yedirmek için iyi bir yöntem ellerine sağlık
Yorum Gönder