26 Nisan 2008 Cumartesi

FARKLI BİR YORUMLA MANTI







Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır tarif ekleyemedim bloğuma. Farklı bir mantı tarifiyle geldim. Tamamen benim buluşum. Mantıyı hakkıyla tek tek minicik yapanlara haksızlık olmasın. Emek vererek tek tek yapılan gibi olmasa da benim yaptığımda lezzetli oldu.


Malzemeler:
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Ilık su
İç malzeme;
200 gr. kadar kıyma
Maydanoz
1 adet kuru soğan
Tuz karabiber
Sos için;
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
kurunane, karabiber, pulbiber, tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Domatesi rendeleyip yağı ve salçayı ilave ederek biraz kavuruyoruz. 1 fincan kadar sıcak su ve baharatları ilave ederek sosumuzu hazırlıyoruz.
Yapılışı:
Unu çukur bir kabın içine alıyoruz. Ortasını havuz yapıp diğer malzemeleri koyuyoruz. Azar azar ılık su ilave ederek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlıyoruz. hamurun üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
Bu arada iç malzemesini hazırlıyoruz.Hamurumuz hazır olduktan sonra 4-5 bezeye ayırıyoruz. Her bir tanesini merdane ile tabak boyun da açıyoruz. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyuyoruz. 5-10 dakika bekletip, açtığımız hamurları tek tek alıp masanın üzerine koyuyor, elimizle çekerek biraz büyütüyoruz. 5-10 dakika bekletmemizin nedeni hamur kendini salıyor ve daha kolay büyütebiliyoruz. Büyüttüğümüz hamura kıymayı ince bir şekilde kol böreği yapar gibi koyuyoruz. Bir kere sardıktan sonra kesiyoruz. Kestiğimiz rulo aşağı yukarı baş parmağımız kalınlığında oluyor. Bu ruloyu da yarım santim kalınlığında kesiyoruz. Küçük küçük parçalar oluyor.Bu parçaları yağladığımız tepsiye sık sık yerleştiriyor ve önceden ısıttığımız 200°C fırında 15-20 dakika fırınlıyoruz. Bu şekilde hazırlayıp poşetleyerek derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Hazırlayacağımız kadarını yayvan bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek suyunu çektirip pişiriyoruz. Mantıyı tabağa alıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve hazırladığımız sostan ekliyoruz. Mantımız yemeye hazır, afiyet olsun.

20 yorum:

sevgi dedi ki...

Çok akıllıca bir yöntemmm.Valla bravoo.Sende öğrenecğim çok şey var Dilek
Ellerine sağlıkkk

kizilciksurubu dedi ki...

Cok lezzetli görünüyorlar, ellerine saglik. Iyi hafta sonlari diliyorum, sevgiler.

yeşim dedi ki...

tam bana göre olmuş bu yöntem en kısa zamanda deneyeeceğim

ellerine sğalık
sevgilerr

EZGi :)) dedi ki...

enfes görünüyor canım ellerine saglık kocaman sevgiler

Feyza Fidan dedi ki...

Dilekcim valla harika olmuş..Bencede süper bir fikir..Ellerine aklına sağlık canım benim,
Dide'yi ve seni çok öpüyorum..

Gardagami dedi ki...

See Please Here

DENİZSEFASI dedi ki...

dilkeçiğim güzel mesajın için teşekküler

harika bir yöntem oldukça pratik. ellerine sağlık. canım mantı isteyince deneyebilirim.

sevgiler...

DENİZSEFASI dedi ki...

ha bir de sadece saklayacağımız mı fırınlıyoruz. hemen pişireceksek fırınlamaya gerek var mı

fatostuncay dedi ki...

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
http://fatostuncay.blogcu.com
(YANİ BEN) YAPACAĞIM.
SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
YAYINA HAZIRLAYANLAR:
www.nasibim.blogcu.com
www.birdemliksohbet.blogspot.com
SORUMLU MÜDÜR:
www.selmahlc.blogcu.com
GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
Melike Sahin

Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
Örn:
İsim: Fatos Tuncay
Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
Tarifim: Damalı Kek
Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


SELAM VE SEVGİLERİMLE;
Fatos..:)
http://fatostuncay.blogcu.com/

ceyt dedi ki...

dilekcim gerçekten harika bir fikir.mantın çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.
öpüyorum sevgiler..

eyvahhyemekyandiocakbatti dedi ki...

ay bu mantı tam benlik elciklerine sağlık yavru kuşum zahmetsiz oh ne güzel sar kes pişir ye:))))sevgilerimle öpüyorum

pelincelezzetler dedi ki...

Dilek inan çok süper bir buluş!!!! Tam belik,ellerine sağlık..
Ne kadar leziz olmuştur kimbilir..
Öpüyorum..

Ayse Pamuk dedi ki...

çok iştah açıcı olmuş ellerine sağlık

Melek* dedi ki...

evet çok farklı gerçekten ama tadı aynı olsunda ne olursa olsun ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

cok guzel ve pratik
paylasimin icin cok tesekurler bitanem
ellerine saglik harika gorunuyor

www.yenitadlar.blogcu.com

Neşeli Sesler dedi ki...

Farklı yorumlar her zaman için olaya yeni bir form kazandırır:)
Muhteşem olmuşşş

Zerrin dedi ki...

Gerçekten farklı bir yorum olmuş ama çok tuttum mantıyı seven ama fazla vakti olmayanlar için güzel bir öneri ellerinize sağlık..

akasyakokusu dedi ki...

Dilekcim merhaba canım..bana uğramışsın saol canım..pratik olarak denemeni tavsiye ederim canım..devir tasarruf devri demi:)
ayrıca o minicik mantıların yanında senin buluşunda harika olmuş..ne yani illa kıvırmakmı gerekiyor dimi yani.
ellerine sağlık öğle yemeğine aldım..
sevgilerimle.

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

mantı yapmak zordur... senin bu yöntem çok güzel... çok akıllıca...ayrıca diğer yaptıklarında çok güzel... ellerine sağlık...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

mantı yapmak zordur... senin bu yöntem çok güzel... çok akıllıca...ayrıca diğer yaptıklarında çok güzel... ellerine sağlık...