3 Nisan 2008 Perşembe

KREMALI SEBZELİ TAVUK


Bu tarifi komşum Nihal Hanım'dan öğrendim. Kısa zamanda şık ve leziz bir yemek çıkıyor ortaya. Nihal Hanım'a bu güzel tarifi için çok teşekkür ediyor ve sizin de denemenizi öneriyorum.

Malzemeler:

300 gr kadar kuşbaşı tavuk göğüs eti

1 adet iri boy havuç

1 adet iri boy kabak

1 paket kremalı mantar çorbası

1 paket hazır krema

Tuz, karabiber

Bir parça kaşar peyniri

Yapılışı:

Kabak ve havucu rendeleyip, diğer malzemelerle birlikte derin bir kapta iyice karıştırıyorsunuz.(çorbayı pişirmeden toz halde kullanıyoruz) Kaşar peynirini üzeri için ayırıyoruz. Küçük boy yuvarlak borcamın dibini hafifçe yağlıyoruz. Bu karışımı iyice yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz. Çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpiyoruz. 1-2 dakika daha, kaşarlar eriyene kadar fırına koyuyoruz. Biraz dinlendirdikten sonra afiyetle yiyoruz. Yanında kepekli makarna yada pilav öneriyorum. Ve tabi bir de salata. İşte size mükemmel bir yemek. Afiyet olsun.

11 yorum:

Feyza Fidan dedi ki...

Çok değişik ve belliki harika bir lezzet..Çorba çok güzel tat vermiştir tavuğa, ellerine sağlık Dilekcim,
Öpüyorum kuzucuğunla seni..

ebrulitatlar dedi ki...

Böyle çorbalı bir tarif bendede var ama daha denemeye fırsatım olmadı. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık Dilek'cim. Afiyetler olsun. Sevgiler..

meleginmarifetleri dedi ki...

çok güzel bir yemek olmuş ellerine sağlık..
Sevgiler..

pastamaxi dedi ki...

canım çok lezzetlidir eminim...içeriği süper zaten..ellerine sağlık


sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşım tarifin ve tariflerinin hepsi çok güzel ellerine sağlık.sevgiyle kal banada beklerim....

mutfakgunesi.blogcu.com

mucizembenibul blogcu veya blogspot Canan dedi ki...

ETKİNLİĞİMİZE DAVETLİSİNİZ

ETKİNLİĞE KATILACAKSANIZ
*TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA TARİFİM HAZIR DİYE BANA MESAJ ATMAYI
*BAŞLIĞINIZA PDÇ 20 YAZMAYI
*TARİFE BAŞLAMADAN EVSAHİBİ HTTP://MUCİZEMBENİBUL.BLOGCU

DİYE KURAL FEREĞİ YAZMAYI UNUTMAYINIZ

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

----------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......

tadinadoyamadım-dilek dedi ki...

canım
ellerine sağlık
tavuğa bayılırım
çok farklı bir tarif olmuş

sevgiyle kal

ebruli pastalar dedi ki...

Didem'ciğim,

Çok değişik bir tarif,çorbalı bir yemek tarifi ilk defa duyuyorum.
Ellerine sağlık canım,çok nefis görünüyor.
Bu tarif denenecekler arasına girdi bile.
Sevgiler..

pelincelezzetler dedi ki...

Didem ellerine sağlık..

İyi hafta sonları

Akinogal dedi ki...

See Please Here

Ayse Pamuk dedi ki...

Değişik bir tafif olmuş,kabak yemeyen eşime yedirmek için iyi bir yöntem ellerine sağlık