Çok hoş ağızda dağılan güzel bir kurabiye tarifi bu. Tatlı tuzlu arası nefis bir tadı var.
Malzemeler:
125 gram tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)
1 yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 kahve fincanı pudra şekeri
2 çay kaşığı tuz
1/2 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı susam
Aldığı kadar un.
Susamı ve yumurta akını ayırarak diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simitler yapın. Önce yumurta akına sonra susama batırıp hafifçe yağladığınız tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 180°C fırında 20-25 dakika pişirin. Ağızda dağılan nefis kurabiyeleriniz hazır. afiyet olsun...