8 Mart 2009 Pazar

SARIYER BÖREĞİ


Malzemeler:

4 su bardağı un

1 adet yumurta

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 yemek kaşığı sirke

200 gr kadar teryağı

Yarım kilo yağsız kıyma

3 adet kuru soğan

1/2 demet maydanoz

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Önce unu çukur bir kaba alın ve ortasını havuz yaparak yumurta sıvıyağ ve sirkeyi koyun. Biraz tuz ekleyerek ve azar azar ılık su ilavesiyle ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, kenara kaldırın. Daha sonra soğanları ince ince doğrayıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın . Soğanlar hafif pembeleşince kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip ocağı kapatın ve hazırladığınız harcı soğumaya bırakın. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Bir tavada da tereyağını eritin. Her bir hamur bezesini tabak boyunda açın. Aralarına 1-2 yemek kaşığı tereyağı sürerek 4'erli 3 gruba ayırın. Açma işlemini tamamladıktan sonra hamurları 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Dört tane üst üste olan hamuru merdane yardımıyla iyice büyütün. Yırtılıp parçalanması çok önemli değil. Büyüttügünüz hamuru ortadan ikiye bölün. Düz kenarına bol iç koyarak kol böreği şeklinde rulo yapıp önceden yağladığınız tepsiye yerleştirin. Aynı işlemi diğer hamurlar için de tekrarlayın. Açma işlemi bitince böreğin üzerine kalan yağı sürüp 180° C deki fırında iyice kızarana kadar pişirin. Aslında sarıyer böreği kuş üzümlü ve fıstıklı oluyor ama biz böylesini tercih ettiğimiz için böyle yaptım. İsteyen iç malzemeye fıstık ve kuş üzümü de ilave edebilir. Bir de tel tel olsun diye sadece tereyağı kullanmak gerekiyor. Ama daha hafif olması için tereyağı ile sıvıyağı da karıştırabilirsiniz. Bu tarifi 37.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ etkinliğine ev sahipliği yapan http://sevincceden.blogcu.com/ye gönderiyor ve ona kolaylıklar diliyorum.

7 yorum:

elma şekeri dedi ki...

♥ Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..

saniyesultan dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK GAYET NEFİS GÖZÜKÜYOR,İYİ BİR HAFTA GEÇİMENİZ DİLEĞİYLE...

DENİZSEFASI dedi ki...

harika görünüyor, ellerine sağlık sevgiler...

Adsız dedi ki...

Canım yorumunda ismin yazılı değildi dün internette sarıyer böreği yazıp aradım durdum bulmak için neyse c boxsa mesaj yazdığına sevindim.Tarifi hemen yayınlıyorum...
Ellerine sağlık canım ayrıca etkinliğe katıldığın için teşekkür ederim.Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

OFF HARİKA CANIM ÇEKTİ VALLA ACIKMIŞIM...ELİNE SAĞLIK....GÜLAY

Adsız dedi ki...

Börek harika görünüyor, ellerine saglik canim. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Magazine cover - Students will choose a magazine, then study past cover photos
for inspiration. In addition, create a sense of
beauty by adding themes to the frames either with the help of a
professional designer or personalized one. Of course, there are plenty of professionals who never attended a
single class, so it's up to you to decide what works
best for your career.

Also visit my site - photography by karl