Malzemeler:
1 su bardağı iç bakla
2 adet orta boy kırmızı soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı zerdeçal
1/2 demet dereotu
Yapılışı:
Baklaları önceden ıslatmayın, sadece yıkamanız yeterli. Soğanı irice doğrayıp zeytinyağı ile birlikte düdüklü tencereye koyup bir iki kez çevirin. Baklaları, tuzu ilave edip birkaç kez daha çevirdikten sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Düdüklünün kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Düdüklü tencerede yapmanız önemli.
Tencerenin kapağını açıp el blenderiyle iyice ezin. Kıvamı püreden biraz daha cıvık olmalı. Katıysa sıcak su ilave edebilirsiniz. Kıyılmış dereotlarını, 1 adet ince doğranmış kırmızı soğanı ve 1 çay kaşığı zerdeçalı soğumadan ilave edip bir kaşıkla iyice karıştırın. Yayvan bir kaba alıp soğutun. Dilimleyip, üzerine bol zeytinyağı dökerek, dereotu ve kırmızı soğanla süzleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
5 yorum:
merhaba...
bir kaç blogda gördüm...güzel oluyor galiba..denemek lazım...
ellerine sağlık..çok güzel görünüyor...
dilekciğim yorum için çok teşekkür ederim.yenisin ama tariflerin çok güzel ellerin sağlık.bu arada aramıza hoş geldin.linkini siteme eklemek isterim.ne dersin?
mmm nefis gorunuyor ellerinize saglik
fava hiç denemediğim bi çeşit ama harika görünüyor...
ellerine sağlık :))
Eşim diye söylemiyorum, gerçekten enfes, hani Mehmet Yaşin'in deyimiyle "damak çatlatan bir lezzet", eline sağlık tatlım....
Ama eşim bir ayrıntıyı atlamış, mutlaka ve mutlaka Ayvalık sızma zeytinyağı kullanmanız gerekir....
Yorum Gönder