Malzemeler:
3 Su Bardağı Un
2 Çay Kaşığı Kuru Maya
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
3 Yemek Kaşığı Pekmez
2 Çay Bardağı Susam
Yapılışı:
Unu derin bir kaba koyarak ortasını havuz yapın. Mayayı koyup bir miktar ılık su ilave ederek 10dk. kadar bekleyin. Daha sonra sıvı yağ, toz şeker ve tuzu ilave edip ılık su ile kulak memesi yumuşaklığından biraz sert bir hamur hazırlayın. Üzerini örtüp yaklaşık 20dk. dinlendirin.
Susamı kavurarak, pekmezi de 1/2 çay bardağı su ile sulandırarak yayvan kaplara koyun. Hamuru limon büyüklüğünde parçalara ayırın. Parçalara simit şekli vererek, önce sulandırılmış pekmeze sonra da kavrulmuş susama bulayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. (Yağlı kağıdınız yoksa tepsiyi de yağlayabilirsiniz.) 250°C ısıtılmış fırında 15-20dk. kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tepsinin üzerini başka bir tepsi ile kapatarak 10dk. kadar bekleyin. Simitleriniz tam kıvamına gelecektir. Afiyet olsun.
4 yorum:
Ellerinize saglik simidi cok severim nefis görünüyor..
Sağol canım.Denersen çok güzel olduğunu göreceksin.Senin tariflerine de baktım.Hepsi çok güzel görünüyor.Fırsat buldukça deneyeceğim.
Dilekciğim,
Bayılırım sokak simidineee..Ellerine sağlık en kısa sürede deneyeceğim..sevgiler
Canim yurtdisinda yasayan biz, senin o guzel tarifin sayesinde inanilmaz bir mutluluga eristik. Ilk deneme icin inanilmaz iyiydi.
Bugunde ikinci defa yapmayyi dusunuyorum.Ellerine saglik!!
Bu arada blogun cok guzel, basarilarinin devamini diliyorum.
Kenya'dan sonsu sevgiler ve selamlar!!!
Yorum Gönder