Geçen gün Denizsefası 'nda gördüm içli köfte yapmış annesi. Tam Adana usulü, muhteşem görünüyorlar. Ben de Adana da yaşayan bir Egeli olarak, bu lezzetleri çok seviyorum ve hazır bulunca afiyetle yiyorum. Ama bugüne kadar yapmayı hiç denememiştim. Buralarda o kadar güzel yapıyorlar ki ben cesaret edemiyordum doğrusu. Dün birara aklıma geldi, denesem mi diye düşündüm ve bir cesaretle mutfağa girdim.
Önce bulguru ıslattım. Sonra biraz irmik, biber salçası, un, 1 yumurta ilave ederek güzelce yoğurup bir hamur elde ettim. Yoğurmaktan bileklerim ağrıdı. Pek benim haddim değil yani.Ama yine de denemeyi kafama koymuşum bir kere. İç malzemesi için de, soğanı ince ince doğradım, kıymayla birlikte biraz da salça ilave ederek kavurdum. Baharat olarak da karabiber ve reyhan ilave ettim. Biraz da maydanoz tabi. Sonra şekil vermeye giriştim. Elimi ıslatarak hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladım. İşaret ve orta parmak yardımıyla içini çukurlaştırıp iç malzemeden koydum. Yaptığım iç malzemeden 12 adet köfte çıktı. Hamuru fazla yapmışım onu da daha sonra tekrar yapmak için derin dondurucuya koydum.
Oldu mu olmadı mı diye düşünürken bir tanesini haşlamaya karar verdim. Bir cezvede suya biraz tuz biraz limon tuzu ilave ederek 1 adet köfteyi haşladım. Sonuca ben bile inanamadım. Köfte hiç dağılmamıştı ve oldukça da lezzetliydi. Akşam yemeğinde eşimin önüne koyunca kim gönderdi diye sordu. Ben yaptım deyince inanamadı. İlk deneme için son derece başarılı bir sonuç olduğunu söyleyerek afiyetle yedi. Yani benim köfteler test edilip denendikten sonra olumlu not aldı.
İçli köfte konusunda uzman olanlara göre benimkiler acemi işi ama, insan isterse herşeyi yapabiliyor. Mutfakta cesaretli olmak çok önemli. Deneyin, siz de mutlaka yapacaksınız.
14 yorum:
dilekciğim ağzım sulandı bile:))en sevdiğim yemeklerden biridir.
vallahi bravo ilk deneyen birine göre harika görünüyor.ellerine saglık canım
kocaman sevgiler
Ellerine sağlık,nefis görünüyor.
Ben de kısa bir süre önce ilk defa yaptım ve çok lezzetli oldu,eminim senin yaptıklarında harika olmuştur.
sevgiler....
acemi isi degil canim usta isi olmus ellerine saglik ,nefis gorunuyor ,sevgiler
didemcim ellerine sağlık vallahi çok güzel görünüyor başarmışsın bence pek severim içli köfteyi ama yapması zor olduğu için sık sık yapamam hoşçakal
adaşımmm
Ellerine sağlık.nefissss görünüyor
Cok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.
Dideciğim Adanalı olmayıp bu köfteyi yapmak marifet ister.Ama Ege'liler zaten marifetlidirler..Ellerine sağlık.
ellerine saglik hrika gorunuyor, içli kofteyi ben pek sevmem ama harika olmus, sevgiler
merhaba canım....bende ilk su böreği yaptığımda böyle koltuklarım kabarmıştı...
ellerine sağlık..dediğin gibi insan isteyince yapabiliyo.....
çok öpüyorum seni....
canim oncelikle guzel sozlerin icin cok tesekkur ederim ne mutlu bana:))...
ellerinize saglik ne guzel olmus koftzeler
afiyet olsun
www.yenitadlar.blogcu.com
canım ellerine sağlık..gerçekten çok lezzetli görünüyor..bizde biraz değişik yapılıyor ve üzerine tereyağ eritilip öyle yeniliyor..
bak canım çekti şimdi :))
dilekcim sayfamdaki takip ettiklerim kısmına ekliyorum seni.
bu güzel tarifleri herkes görsün dimi ama :)
sevgiler
gözde
Ellerine sağlık adaşım valla süpper görünüyor
SEVGİYLE KAL
acaba birgün bende bu kadar güzel yapabilecekmiyim ellerine sağlık
dilek canım aaaa nelerde yapmışsın, ellerine sağlık canım.
ismimi de belirtmişsin teşekkür ederim
ilk deneme için çok başarılı olmuşsun, tebrikler.
darısı aslını denemeye diyeyim
sevgiler...
Yorum Gönder