Sebze yemenin çok önemli olduğunu biliyorum.5 yaşındaki kızıma da yedirebilmek için değişik şekillerde pişirmeye çalışıyorum. Geçen gün yaptığım bu yemeği afiyetle yedi ve ben de çok sevindim.
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnıbahar
1 adet kurusoğan
200 gr kadar kıyma
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası
1-2 diş sarmısak
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Karnıbaharı parçalara ayırıp, tuzlu ve limonlu suda 5 dakika haşlayın.Haşlayıp süzdüğünüz karnıbaharı yayvan bir tencereye alın. Diğer yanda 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile soğanı bir iki kez çevirip, kıymayı ilave edin.Hepsini birlikte 5 dakika kavurun. Sarmısak,salça domates ve maydanozu da ilave edip bir kaç kere daha çevirdikten sonra karabiber, tuz ve yarım bardak kadar su ilave edip 5 dakika kadar pişirin. Bu kıymalı harcı yayvan bir tencereye aldığınız karnıbaharların üzerine yayın. 1 bardak kadar su ilave ederek kaynadıktan sonra altını kısarak 10 dakika kadar daha pişirin.Afiyet olsun.
Yanında yoğurt çorbası ve bolca yeşil salata yaparsanız, sanırım iyi bir menü oluşturmuş olursunuz.
7 yorum:
karnabahar benimde çok sevdiğim bir yemek..ellerine sağlık şekercim..sevgilerimle
Slm
iadei ziyarete geldim:):)
karnıbahar nefis olmuş ellerine sağlık.favayıda benim gibi yapmışsın bayılırım onada
yine beklerim canım kendine iyi bak
Kıymalısını severim, salatasını severim, ogratenini severim..Her bişeyciğini severim karnababaharın...
Ellerine sağlık, harikaa..
Sevgiler,
benimde çok sık yaptığım yemeklerden biridir ellerine sağlık0,
dilekciğim seni sobeiyorum:))
Ne güzel kızınız bu yemeği yemiş benimki niyidi hala yemiyor.Ellerine sağlık arkadaşım...
merhaba
çocuklar yesin diye kırk takla atıyoruz ya ben de her hafta değişik çeşidini deniyorum, senin yönteminde güzel ellerine sağlık.
canım sen de humusla katılabilirsin etkinliğe, aynı yemek olsa da sunum ya da yöntem farklıdır.
görüşmek üzere
Yorum Gönder