1 Şubat 2008 Cuma

ÇIĞIRTMA


Bu yemek aslında ısırgan otu ile yapılan bir yemek. Ama ben ısırgan bulamadığım için ıspanakla yapıyorum o da çok güzel oluyor. Kayınvalidemden öğrendiğim bir yemek bu. O adına çığırtma diyor. Gelelim yapılışına;

1 kg. ıspanağın yapraklarını güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Üzerine 1 çay kaşığı tozşeker ve 1 çay kaşığı tuz koyup ovalayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra, avuçlarınızın arasında sıkarak yeşil suyunu çıkarın. Suyunu sıktığınız ıspanakları geniş bir kaba alın. Üzerine ince doğranmış 5-6 sap taze soğan, 1 yumurta, biraz tuz, karabiber, 1 su bardağı kadar su, 1 su bardağı kadar un, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hamur gibi değil de, börek içine benzer ıspanak yoğunluklu bir harç elde edeceksiniz.

Daha sonra teflon tavayı ocağa koyun. Her defasında tavanın dibine 1 yemek kaşığı yağ gezdirin. Hazırladığınız harçtan tavanın ortasına 3-4 kaşık koyun. ortadan kenarlara doğru bastırarak krep şekline getirin. Kısık ateşte önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü 5'er dakika kadar pişirin. Orta boy bir teflon tava kullanırsanız bu malzemeyle 4 adet oluyur. Piştikten sonra sıcak servis yapıyorsunuz. Denemenizi öneririm. Afiyet olsun.

14 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Dilek'ciğim,
Ne güzel hafif hafif bir yemek oluyordur bu:) Bu aralar fazla kaçırdım ama bu leziz yemekten yapıyım aralarda da dengeyi sağlayayım di mi?
Adı da pek güzelmiş vallahi:)

Ellerine sağlık canımmm,

Sevgiler.....

Feyza Fidan dedi ki...

Bayıldım Dilekcim....Enfes bir
lezzet bu...Ellerin dert görmesin canımcım..
İnşallah Dide prenseste yemiştir bu vitamin deposundan...
Çok öptüm..

ebrulitatlar dedi ki...

Ellerine sağlık. Vitaminli, leziz bir yemek. Sevgiler, iyi haftasonları..

Adsız dedi ki...

Cok ilginc bir ismi var yemegin.Ayrica cok harika ve bol vitaminli bir yemek.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

canim ellerine saglik, çok degisik bir tarif, ismini de ilk kez duydum ama pek severim boyle bilmedigim tarifleri, yanliz çok hos gorunuyor, ellerin dert gormesin tatlim, iyi haftasonlari dilerim, hosçakal

EZGi :)) dedi ki...

canım ne kadarda saglıklı bir yemek ve enfes görünüyor.
ellerine saglık dilekciğim
kosocaman sevgiler

meleginmarifetleri dedi ki...

ellerine sağlık çok değişik bir yemek olmş didemcim afiyet olsun öptüm bay

Adsız dedi ki...

ne güzel bir yemek olmuş bu.Hazır ıspanakta almıştım yapayım bari.Ellerine sağlık sevgilerrr

ceyt dedi ki...

Dilekciğim çok sağlıklı ve lezzetli bir tarife benziyor.hiç denememiştim.ellerine sağlık canım.
bu arada mikrodalgada yaptığın pasta da harika olmuş.kızının ve senin ellerine sağlık.
sevgiler

DENİZSEFASI dedi ki...

merhaba dilek, ben yokken harika tarifler eklemişsin. ellerine sağlık. çığırtma hiç yemedim, ıspanak yedirmenin bir yolu, denemeliyim
sevgiler...

Gönül dedi ki...

dilekcim ne güzel olmuş bunnar ellerine sağlık şu çığırtmayı çok merak ettim...sevgilerimle öpüyorum

Adsız dedi ki...

Çok değişik lezzetli bir ıspanak yemeği olmuş. Ellerine sağlık. Deniycem. Sevgilerimle...

Leziz Sofralar dedi ki...

Dide'cim ellerine saglik hem hafif hem lezezli olmus canim...

SOFRAM dedi ki...

Canım merhaba, bayıldım ben bu tarife, çok güzel olmuş, ellerine sağlık. En kısa zamanda yapmaya çalışacağım, krep gibi çocukların da çok seveceğine eminim...
Sevgilerimle...