Bu yemek aslında ısırgan otu ile yapılan bir yemek. Ama ben ısırgan bulamadığım için ıspanakla yapıyorum o da çok güzel oluyor. Kayınvalidemden öğrendiğim bir yemek bu. O adına çığırtma diyor. Gelelim yapılışına;
1 kg. ıspanağın yapraklarını güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Üzerine 1 çay kaşığı tozşeker ve 1 çay kaşığı tuz koyup ovalayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra, avuçlarınızın arasında sıkarak yeşil suyunu çıkarın. Suyunu sıktığınız ıspanakları geniş bir kaba alın. Üzerine ince doğranmış 5-6 sap taze soğan, 1 yumurta, biraz tuz, karabiber, 1 su bardağı kadar su, 1 su bardağı kadar un, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hamur gibi değil de, börek içine benzer ıspanak yoğunluklu bir harç elde edeceksiniz.
Daha sonra teflon tavayı ocağa koyun. Her defasında tavanın dibine 1 yemek kaşığı yağ gezdirin. Hazırladığınız harçtan tavanın ortasına 3-4 kaşık koyun. ortadan kenarlara doğru bastırarak krep şekline getirin. Kısık ateşte önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü 5'er dakika kadar pişirin. Orta boy bir teflon tava kullanırsanız bu malzemeyle 4 adet oluyur. Piştikten sonra sıcak servis yapıyorsunuz. Denemenizi öneririm. Afiyet olsun.
14 yorum:
Dilek'ciğim,
Ne güzel hafif hafif bir yemek oluyordur bu:) Bu aralar fazla kaçırdım ama bu leziz yemekten yapıyım aralarda da dengeyi sağlayayım di mi?
Adı da pek güzelmiş vallahi:)
Ellerine sağlık canımmm,
Sevgiler.....
Bayıldım Dilekcim....Enfes bir
lezzet bu...Ellerin dert görmesin canımcım..
İnşallah Dide prenseste yemiştir bu vitamin deposundan...
Çok öptüm..
Ellerine sağlık. Vitaminli, leziz bir yemek. Sevgiler, iyi haftasonları..
Cok ilginc bir ismi var yemegin.Ayrica cok harika ve bol vitaminli bir yemek.Ellerine saglik.
canim ellerine saglik, çok degisik bir tarif, ismini de ilk kez duydum ama pek severim boyle bilmedigim tarifleri, yanliz çok hos gorunuyor, ellerin dert gormesin tatlim, iyi haftasonlari dilerim, hosçakal
canım ne kadarda saglıklı bir yemek ve enfes görünüyor.
ellerine saglık dilekciğim
kosocaman sevgiler
ellerine sağlık çok değişik bir yemek olmş didemcim afiyet olsun öptüm bay
ne güzel bir yemek olmuş bu.Hazır ıspanakta almıştım yapayım bari.Ellerine sağlık sevgilerrr
Dilekciğim çok sağlıklı ve lezzetli bir tarife benziyor.hiç denememiştim.ellerine sağlık canım.
bu arada mikrodalgada yaptığın pasta da harika olmuş.kızının ve senin ellerine sağlık.
sevgiler
merhaba dilek, ben yokken harika tarifler eklemişsin. ellerine sağlık. çığırtma hiç yemedim, ıspanak yedirmenin bir yolu, denemeliyim
sevgiler...
dilekcim ne güzel olmuş bunnar ellerine sağlık şu çığırtmayı çok merak ettim...sevgilerimle öpüyorum
Çok değişik lezzetli bir ıspanak yemeği olmuş. Ellerine sağlık. Deniycem. Sevgilerimle...
Dide'cim ellerine saglik hem hafif hem lezezli olmus canim...
Canım merhaba, bayıldım ben bu tarife, çok güzel olmuş, ellerine sağlık. En kısa zamanda yapmaya çalışacağım, krep gibi çocukların da çok seveceğine eminim...
Sevgilerimle...
Yorum Gönder