16 Nisan 2009 Perşembe

FIRIN MAKARNA


Malzemeler:

1/2 paket fırın makarna

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı un (tepeleme)

2 su bardağı süt

100 gr. kadar beyaz peynir

100 gr. kadar kaşar peyniri

Karabiber

Hazırlanışı.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Diğer tarafta derince bir tavaya aldığınız yağa unu ilave ederek hafifçe 1-2 dakika kavurun ve karıştıra karıştıra soğuk süt ilave ederek biraz sulu bir beşamel sos elde edin. Haşlamış olduğunuz makarnaya beşamel sosun yarısını, beyaz peyniri ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Küçük boy yuvarlak borcama yayın. Kalan beşamel sosu üzerine yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıttığını 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine bir kapak kapatın ve 20 dakika kadar dinlendirin. İşte fırın makarnanız servise hazır. Afiyet olsun.

6 yorum:

Ayse Pamuk dedi ki...

Kokusunu almış gibiyim ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Ellerinize sağlık, ben de sık yaparım. Bu arada Adanalıyım. Bloguma beklerim. Sevgiler...

Gönül dedi ki...

hayatım bu ne böyle görüntüye bak dibim düştü valla öğle vakti gelmeseydim keşke bloğuna:))) ellerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum

Adsız dedi ki...

Bayılırım :)