Malzemeler:
1/2 paket fırın makarna
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
2 su bardağı süt
100 gr. kadar beyaz peynir
100 gr. kadar kaşar peyniri
Karabiber
Hazırlanışı.
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Diğer tarafta derince bir tavaya aldığınız yağa unu ilave ederek hafifçe 1-2 dakika kavurun ve karıştıra karıştıra soğuk süt ilave ederek biraz sulu bir beşamel sos elde edin. Haşlamış olduğunuz makarnaya beşamel sosun yarısını, beyaz peyniri ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Küçük boy yuvarlak borcama yayın. Kalan beşamel sosu üzerine yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıttığını 200°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp üzerine bir kapak kapatın ve 20 dakika kadar dinlendirin. İşte fırın makarnanız servise hazır. Afiyet olsun.
6 yorum:
Kokusunu almış gibiyim ellerine sağlık
Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.
Ellerinize sağlık, ben de sık yaparım. Bu arada Adanalıyım. Bloguma beklerim. Sevgiler...
hayatım bu ne böyle görüntüye bak dibim düştü valla öğle vakti gelmeseydim keşke bloğuna:))) ellerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum
Bayılırım :)
Yorum Gönder