Özellikle ızgara etlerin yanında çok iyi giden bu salatayı biz çok seviyoruz. Yapılması da çok kolay.
Malzemeler:
1/2 kg etli kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Bir tutam maydanoz
Tuz
Sızma zeytinyağı
Biberleri fırının ızgarasında közlüyoruz. Maydanozları incecik kıyıyoruz. Sarmısakları iyice dövüyoruz. Diğer malzemelerle birlikte bir kaba alıp iyice harmanlıyoruz. Birkaç saat buzdolabında bekletince daha güzel oluyor. Daha sonra ızgaralarımızın yanında servis ediyoruz. Afiyet olsun...
4 yorum:
BAYILDIĞIM BİR SALATADIR. BEN ÇOK AZ SİRKEDE EKLİYORUM YOĞURTLUSUNU DENEDİN Mİ BİLMİYORUM. PÖRSELENMİŞ BİBER SARIMSAKLI YOĞURDUN İÇİNE KONUR VE KARIŞTIRILIR. MÜKEMMEL OLURRRR:)
Ben de bayıldım bu salataya, ama bayılmamın sebebi salatanın güzelliğinden değil güzel eşimin yapmış olmasından.......
çook severim bu harika salatayı..ellerine saglık canım..sevgiler.
bu salataya bayılırım buzluğumda her daim bulunduruyorum.her yemeğin yanınada çok yakıştırıyorum.ellerine sağlık canım.
Yorum Gönder