Hemen hemen herkes çok sever zeytinyağlı yaprak sarmasını ve kendi usulüne göre yapar. Ben fıstıksız ve üzümsüz olanını tercih ediyorum. Birebir tarif veremiyorum göz kararıyla yaptığım için. 2 adet kuru soğan doğradım. 1/2 demet maydanoz, 1/2 demet dereotu, 1/2 demet nane, 2 adet domates, 4-5 sap da taze soğan. Tüm bu malzemeye 1 su bardağı pirinci yıkayıp ilave ettim. 1 çay bardağı kadar zeytinyağı, 1'er tatlı kaşığı biber ve domates salçası, bol karabiber ve yeterince tuz ekledikten sonra tüm bu malzemeyi elimle sıka sıka iyice karıştırdım. Yine göz kararıyla bu harca yetebilecek kadar yaprağı hazırlayıp güzelce sardım. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar sıcak su döküp, bir ısıya dayanıklı tabak koyup, tencerenin kapağını kapattım. Kaynamaya başladığı gibi altını kısıp 50 dakika oldukça kısık ateşte pişirdim. Piştikten sonra 30 dakika kadar da dinlendirip servis yaptım. Kendim yaptım diye söylemiyorum ama sarmalarım çok lezzetli olmuştu. Size de bir tabak gönderiyorum, afiyet olsun...
9 yorum:
sevilmezmi bu güzellik..
ellerine sağlık canım...
harika görünüyor...
bende fıstıksız üzümsüz yapıyorum..
Harika olmuslar, ellerine saglik. sevgiler.
ellerine saglık canım cok guzel gozukuyor..
bu arada kıbrıs koftesını bende yayınlamıstım yemekteyızden once..
yemekteyızdekıler pek becerememıslerdı..:))
senınkı cok basarılı..
sevgiler..
Mmmmm harika bir şey sarmaaa ellerine sağlık.
Sevgiler.
Yapımı zahmetli gözümü karartıp nadir zamanlarda yapıyorum.Ellerine sağlık
bende sarmada üzüm ve fıstığı sevmeyen taraftayım:)
canım ellerin dert görmesin....ben bayılırım buna...
Bende bayılırımmm :))Olsada yeseydim şimdi..Ellerine sağlık canımcım,
sevgiler...
Çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
uff herşey bir yana...zeytinyağlı başka..eline sağlık arkadaşım
Yorum Gönder