Malzemeler:
8-10 adet pirzola
1 yemek kaşığı limon suyu
Karabiber, kekik, kimyon , tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet patates
Yapılışı:
Pirzolaları 2-3 saat önceden baharatları, limon suyunu ve sıvıyağı ilave ederek marine edin. daha sonra fırın kabına tek kat yerleştirin. Dilimlediğiniz patatesleri pirzolaların üzerine yerleştirin. Salçayı sulandırıp üzerine gezdirin. 1 su bardağı kadar da su ilave edin. Önceden ısıttığınız 200°C fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Sevdiğiniz salatalarla ve pilav ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
14 yorum:
Mmmm, pirzolaya bayılırım.. Bana çocukluğumu hatırlatır, canım anneannem yapardı ben çok seviyorum diye :) Ellerine sağlık, fırında hiç denememiştim..
ohh oh ohhh ellerine sağlık Dilekcimm...Bende çok severim pirzolayı ....
Öpüyorum seni ve Dideyi..
off harika olmuş canikom ellerine sağlık öpüyorum sevgilerimle
offf harika olurdu pirzola, canimiz cekti :)) elinize saglik
PİRZOLAYA BAYILIRIM ENFES GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAGLIK CANIM KOCAMAN SEVGİLER
üf yaa ne güzel gözüküyor ellerine sağlık
Adaşımm bu saatte canım istedi.Ellerine sağlık
sevgiyle kal
arkadaşım çok güzel gözüküyor zaten pirzolayı sevmeyen yoktur ,bu tarz değişik olmuş ellerine sağlık..
Vallahi ne zamandrı yapmadım,bu tarifde çok güzel.Ellerine sağlık...
Anneler Gününüde Kutluyorum...
Sevgiler
anneler günün kutlu olsun canım kocaman sevgiler
anneler günün kutlu olsun canım kocaman sevgiler
merhabalar,pirzola hariiika ellerine saglik,anneler gununu kutlarim sevgiler
çooook güzel olmuşşşşş hayatım ellerine sağlık
Sahane görünüyor, ellerine saglik. Iyi pazarlar.
Yorum Gönder