6 Mayıs 2009 Çarşamba

LIGHT POĞAÇA


Genellikle light yiyecek ve içecekler yavan ve tatsız olur. Ama bu poğaça tam tersine çok lezzetli oluyor. Denerseniz beğeneceğinize eminim. Üstelik tariften de anlaşılacağı gibi gerçekten light.

Malzemeler:

2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine sürülecek)

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı yoğurt

1 su bardağı yulaf ezmesi

100 gr. kadar az yağlı beyaz peynir

1 tutam dereotu ve maydanoz

1/2 çay bardağı mısırözü yağı

2 su bardağı kadar tam buğday unu

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı.

Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. En son unu azar azar ilave edin. Tam buğday unu olduğu için hamur biraz yapışıyor. O nedenle çok fazla un ilave etmeyn. Elinizi yağlayarak hamura şekil verin. 180°C de önceden ısıttığınız fırında 25 dakika kadar pişirin. Sıcacık, nefis poğaçalarınızı gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.